Friss hírek

2008.08.28. 15:33

Akcióban a fővárosi rendőrök - színesfémtolvajokra és illegális átvevőkre vadásznak

<p>Két illegális színesfém-telephely, egy elfogás, egy előállítás és kilenc feljelentés - ez a mérlege eddig a csütörtöki rendőrségi razziának Budapesten. Az egyenruhások célja az akcióval az, hogy visszaszorítsák a színesfémlopásokat és illegális kereskedelmüket.</p>

Nyolcvan rendőr lépett akcióba csütörtökön reggel hat órakor Budapesten - kimondottan az illegális színesfém-kereskedelemre figyelnek, azaz a lopásokra, az ellopott fémek szállítására és feldolgozására. Délig már kilenc telephelyet ellenőriztek, a X. és XIV. kerületben egy-egy illegális lerakót is találtak. Ezeken a helyeken az ELMŰ-től ellopott vezetékekre és csatorna fedlapokra bukkantak, illetve alumínium rendszámok is előkerültek. A telephelyek tulajdonosainak elszámoltatása még tart - mondta el sajtótájékoztatóján Tóth Béla, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Főosztályának vezetője.

Hozzátette: az első néhány órában ezen kívül is könyvelhettek el sikert a rendőrök. Elfogtak például egy körözöttet, egy embert pedig azért állítottak elő, mert nem tudta igazolni magát. Kilenc szabálysértési feljelentést is tettek már, illetve a társszervekkel közösen 36 esetben összesen 400 ezer forintos bírságot szabtak ki.

Az egész napos akció összesített eredményei péntek reggel várhatók - tette hozzá Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!