Friss hírek

2008.08.28. 08:14

A Vöröskereszt szerint azonnali segélyre van szükség Zimbabwéban

<p>Sürgős, összesen 26,8 millió dollár (4,3 milliárd forint) értékű élelmiszersegélyre van szüksége mintegy 260 ezer zimbabwei embernek - közölte a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége.</p>

A szervezetek az ENSZ adatai alapján közölték: az év végéig akár ötmilliónál is több ember, azaz Zimbabwe lakosságának majdnem a fele az éhezés küszöbére juthat. Mint fogalmaztak, az élelmiszerrel kapcsolatos helyzet 2008-ban rosszabb, mint valaha volt, és 260 ezer ember azonnali segélyre szorul az országban.

Zimbabwét egykor "Afrika kenyereskosaraként" emlegették. Ma az infláció rohamos növekedése mellett a lakosság nyolcvan százaléka a szegénységi küszöb alatt él. Az ország statisztikai hivatalának adatai szerint az éves infláció júniusra elérte a 11,2 millió százalékot Zimbabwében, ahol augusztus elsején új bankjegyeket vezettek be, miután tíz nullát töröltek a számok végéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!