Friss hírek

2008.08.27. 18:37

A kényszerű otthoni szülés miatt elbocsátották a debreceni mentésirányítót

<p>Hibázott, ezért elbocsátotta a mentőszolgálat azt a mentésirányítót, aki miatt egy debreceni fiatalasszony júliusban kénytelen volt a saját otthonában szűlni. A diszpécser ugyanis nem továbbította a segélyhívást, ezért csak 40 perc múlva ért ki hozzájuk a mentő. A napokban befejeződött fegyelmi vizsgálat eredménye szerint, csak a szerencsének köszönhető, hogy sem a babának, sem az édesanyának nem esett baja - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

Mint arról korábban már beszámoltunk, a debreceni Szabó Tamásné idén júliusban férje segítségével a saját nappalijában hozta világra gyermekét. A fiatal nő és férje éjszaka hívta a mentőket, de nem jöttek. Végül az asszony gyakoribbá váló fájásai miatt, házuk elől visszamentek a 10. emeleti lakásukba. Fél óra múlva beszéltek újra a diszpécserrel, de akkor már megindult a szülés. Mire a mentők kijöttek, megszületett a kisfia. A segélyhívásokat a debreceni központban fogadták, de a mentő személyzetnek nem szólt a diszpécser. Ezután indított fegyelmi vizsgálatot a mentőszolgálat.

A szerencsének köszönhető, hogy az eset kapcsán nem történt egészségkárosodás. Abban hibázott, hogy a mentés felvétele kapcsán nem továbbította a kivonuló egység felé a felvett menetlevelet, vagyis az esetet - mondta a Független Hírügynökségnek szerdán Dr. Pápai György az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója.

A babának nem esett baja, a szülők azóta sem tettek panaszt. A mentésirányítót elbocsátották, de ez a határozat még nem jogerős. Úgy tudni, hogy az elbocsátott mentésirányító 15 éve dolgozott a mentőszolgálatnál. Munkájára korábban sohasem volt panasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!