Friss hírek

2008.08.27. 12:33

A Fidesz beetetésnek tartja Gyurcsány Ferenc javaslatait

<p>Egyszerű kommunikációs blöffnek, újabb beetetésnek tartja a Fidesz Gyurcsány Ferenc szerdán, a Népszabadságban nyilvánosságra hozott adójavaslatait. Varga Mihály alelnök szerint a miniszterelnök "kényszeres programalkotó állapotban" van, de a hat, korábban meghirdetett programhoz hasonlóan ez a hetedik sem fog eredményt elérni.</p>

Az ellenzéki politikus alkalmatlannak tartja a miniszterelnök által leírt javaslatokat arra, hogy azok bármit is segítsenek az ország helyzetén, az infláció és a gazdaság jelenlegi állapota pedig szerinte a korábbi hat programot - egyebek mellett a Száz lépést, az Új Egyensúlyt és a 48 pontot - minősíti. A Fidesz alelnöke a tervezett adómódosítások kapcsán azt mondta, nincs mögöttük koncepció, és gyenge középkori alkimista módjára próbál mindenből aranyat előállítani.

Varga Mihály szerint a javaslatcsomag csapdát jelent az SZDSZ-nek is, most ugyanis az MSZP és Gyurcsány Ferenc túlélése a tét, amihez szükség van ősszel a liberálisok támogatására, amit ezzel próbálnak megnyerni.

A Fidesz szerint a munkaadói terhek és a családok terheinek csökkentésére van szükség az adórendszer átalakításánál. Az ezekhez szükséges javaslataikat ősszel a parlamenti vitában ismertetik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!