Friss hírek

2008.08.14. 19:04

10 milliós bírság az M6-os autópályát építő cégnek

<p>Az adható legnagyobb, 10 milliós bírságot szabott ki a pécsi bányakapitányság az M6-os autópálya kivitelezőjére. A bányakapitányság ugyanis megtiltotta a munkát a beomlott és a még ép alagutaknál is, miután júliusban beszakadt az egyik, ahol 60 ezer tonna föld zuhant az alagút vájatába. A kivitelező azonban mégis dolgoztatott, július végén az egyik munkásra rádőlt egy betonvasháló, a 30 éves férfi életveszélyesen megsérült. Kedden újabb földmozgás volt az alagút felett, amit a szakember nem beomlásnak, csak deformálódásnak neveztek.</p>

Az alagút július 24-én szakadt be az M6-os építésénél. A szakemberek akkor megtiltották a munkát az alagutaknál, 31-én mégis életveszélyesen megsérült egy munkás. Ekkor derült ki, hogy a cég a tiltás ellenére tovább dolgoztatott. A bányakapitányságnak úgy indokolták a munkavégzést, hogy csak kárelhárítás folyt a területen.

A bányakapitányság álláspontja szerint erre nem volt módja a kivitelezőnek, ezért a hivatal munkavédelmi bírságot szabott ki a kivitelezőre - mondta el a Független Hírügynökségnek Rigli István helyettes pécsi bányakapitány.

A kiszabható legnagyobb bírságot, 10 millió forintot kell fizetniük. A kivitelező cég főmérnöke nem kívánt nyilatkozni. Annyit mondott, hogy még nem kapták meg bírságról szóló értesítést. Előbb átnézik az ügyet és utána kívánnak rá reagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!