Friss hírek

2008.07.24. 11:42

Veszélyes anyagot szállító kamion borult fel Békésben - kilométerekre van a lakott területről

<p>A közútkezelő lassan haladó kisteherautójába rohant bele hátulról és ezután borult egy több méter mély árokba egy veszélyes szállító kamion csütörtök délelőtt Békés megyében, a 46-os főúton. A környéket 800 méteres sugarú körben lezárták, ám kitelepítésre nem volt szükség. A tűzoltók már felvették a kapcsolatot a szállítmányozó céggel, hogy kiderüljön pontosan milyen vegyi anyagok is voltak a rakományban.</p>

A baleset a 46-os főúton, Gyomaendrődtől körülbelül 4-5 kilométerre történt: a közútkezelő kisteherautójába rohant bele hátulról egy kamion. A jármű ezután fejjel az út menti, 4-5 méter mély vizes árokba borult. A kamion különféle veszélyes anyagokat szállított, ezért a szakemberek a környéket 800 méteres sugarú körben lezárták. Ezen a részen lakóépületek nincsenek, így nem is kellett kitelepíteni senkit.

A tűzoltók jelenleg védőfelszerelésben és gázmaszkban pakolják a kamionról leborult konténereket, ballonokat és zsákokat. Gáti Zoltán, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője a Független Hírügynökségnek azt mondta: úgy tűnik, komolyabban ezek nem sérültek meg. Az biztos, hogy az ablakmosó folyadék egyik alapanyaga a szállított áruk között van, ezen kívül azonban még többféle darabos vegyi anyag is volt a járművön. Már felvették a kapcsolatot a szállítmányozó céggel, hogy kiderüljön, pontosan mik is ezek.

A balesetben a kamion sofőrje súlyos fejsérüléseket szenvedett, illetve könnyebb sérülésekkel kórházba került a közútkezelő két munkatársa is.

A Független Hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a környéken bár enyhén, de érezni valamilyen vegyszerszagot.

A rendőrség a 46-os főutat lezárta, a forgalmat elterelik. Várhatóan a korlátozás több órán keresztül is tartani fog, hiszen az anyagok kipakolása után még egy daru segítségével kell talpra állítani az árokba borult kamiont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!