Friss hírek

2008.07.22. 12:01

Véletlenül szájba lőtte barátját légpuskával egy 18 éves fiú - 5 évet kaphat

<p>Véletlenül szájba lőtte egy légpuskával 17 éves barátját egy 18 éves fiú még július 11-én, Miskolcon - tájékoztatott kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A fiú életveszélyes sérülést szenvedett. A gondatlan fiatalember akár 5 évet is kaphat, ha elítélik.</p>

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint véletlenül szájüregen lőtte egy légpuskával 17 éves barátját egy 18 éves fiú még július 11-én. A baleset pontos körülményei még nem tisztázottak, annyi azonban bizonyos, hogy a fiú életveszélyesen megsérült. A rendőrség ezért életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást. Mivel az eddigi adatok alapján úgy tűnik, hogy a lövéshez figyelmetlenség vezetett, így az eset vétségnek számít és ha ezért elítélik a fiút, akár öt év börtönt is kaphat.

Magyarországon nem engedélyköteles a légfegyver tartása, de használatára részletes előírások vannak. Így még az engedélyhez nem kötött, 7,5 joule torkolati energiájú légfegyvereket is csak lőtéren, céllövöldében, vagy bekerített magánterületen, a biztonsági előírások betartásával használhatják, kizárólag sport- vagy céllövészetre. A 18 évnél fiatalabbak egyébként csak felnőtt felügyelete mellett használhatják hivatalosan a légpuskát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!