Friss hírek

2008.07.22. 12:40

Sógora ölte meg a salgótarjáni tinédzsert - előre kitervelte a gyilkosságot

<p>Nővérének 26 éves élettársa gyilkolta meg azt a 15 éves tinédzserlányt, akinek holttestét vasárnap találták meg egy hétvégi házban, Salgótarján határában. A rendőrök a holttest megtalálásától számítva 21 óra alatt felgöngyölítették az ügyet. A többszörösen büntetett férfi előre eltervezte hogy meg fogja ölni a lányt.</p>

A többszörösen büntetett és nemrég kedvezménnyel szabadult férfi egy téglával verte szét a tizenöt éves lány fejét. A rendőrség egyelőre arra nem adott magyarázatot, hogy mi volt az indíték és miért volt félmeztelen a holttest, amikor rátaláltak. Azt cáfolták, hogy a fiatalt megerőszakolták volna.

A lányt szombat óta kerestette a családja. Mint kiderült, egy engedélyek nélkül működő szórakozóhelyen mulatott szombat este a lány a családjával és másokkal, majd eltűnt. Az éjszakában keresték ugyan a rokonok és a rendőrség is, de végül egy hétvégi házban már csak a holtteste került elő.

Salgótarján üdülőövezetét, a Pécskő-Barackost gyakran fosztogatják, a 26 éves férfi és az áldozat is rendszeresen járt a gyilkosság helyszínéül szolgáló házba, illetve a kertbe - számolt be keddi tájékoztatóján Némedi Gábor, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Nagy Gábor elmondta azt is, hogy sógora már eleve azzal a szándékkal csalta magával a lányt a házba, hogy megölje. A férfi már akkor felhívta magára a figyelmet, mikor azt mondta a rendőröknek, hogy ő találta meg a holttestet, mikor a hétvégi házba ment betörni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!