Friss hírek

2008.07.25. 18:42

Országos sci-fi találkozó kezdődött Salgótarjánban

<p>Országos sci-fi találkozó kezdődött pénteken Salgótarjánban. A tudományos-fantasztikus műfaj kedvelői és művelői immár 28. alkalommal jöttek össze a nógrádi megyeszékhelyen.</p>

Bódi Ildikó, a programot szervező AVANA Egyesület elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: a nyitónapon Pusztay Sándor, az Ufómagazin főszerkesztője az Amerikában tapasztalható megmagyarázhatatlan jelenségekről, Atlantisz legendájáról pedig Fazekas Beáta, vagy ahogy olvasói ismerik, Kyra Potter tartott előadást . A háromnapos rendezvényen bemutatkozik a budapesti Athenaeum 2000 és a Tuan Kiadó. Szombaton Nemere István lesz az író-olvasó találkozó vendége. A nanotechnológiát Babcsán Norbert ismerteti meg a résztvevőkkel, Társadalmi utópiák címmel pedig Pete László tart előadást a József Attila Művelődés Központban.

A sci-fi-találkozón makett-bemutatót tartanak és díjazzák a "legfantasztikusabb" idei képzőművészeti illetve irodalmi alkotásokat is. Az első ízben meghirdetett képregény-rajzoló pályázatra 22 pályamű érkezett, amelyeket a találkozónak helyet adó József Attila Művelődési Központban állítottak ki. .Az amatőr szerzők számára meghirdetett Preyer Hugó novellapályázat díjaiért 45 alkotó 73 írással versenyez. A Zsoldos Péter-díjat az elmúlt év legjobb, nyomtatásban megjelent regénye vagy novellája nyeri majd. A győztes művet nyolc regény, illetve negyvenhat novella közül választja majd ki a zsűri - közölte Bódi Ildikó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!