Friss hírek

2008.07.20. 09:56

Nem Malina Hedvig ragasztotta le az iratait tartalmazó boritékot?

<p>Nem volt Malina Hedvig DNS-e azon az öntapadós borítékon, amelyben megverése után visszakapta a személyi okmányait - állítja a 2006 augusztusában megtámadott szlovákiai magyar nő ügyvédje. Erről a pozsonyi Sme napilap számolt be internetes oldalán.</p>

Roman Kvasnica ((ejtsd: roman kvasznyica)) védence ügyéről a legrangosabb és legnépesebb szlovákiai nyári fesztiválon, a trencséni Pohodán számolt be, ahol a Malina Hedvig ügyével gyakran foglalkozó egyik szlovákiai hetilap főszerkesztőjével beszélgetett.
Az ügyvéd közölte, hogy a rendelkezésére álló szakértői jelentés szerint Hedvig DNS-ét csak a borítékra ragasztott bélyeg hátoldalán mutatták ki. Korábban ugyanis a borítékon állítólag kimutatható DNS alapján állították azt, hogy magának adta postára az iratait, ami bizonyítja, hogy az egész támadást csak kitalálta. A volt diáklány saját állítása szerint maga ragasztotta vissza a bélyeget, mert az leesett a borítékról. A szlovák belügyminiszter röviddel a történtek után azt mondta, magán a borítékon is találtak ilyen nyomokat.

Az ügyvéd szerint Malina Hedviggel szembehelyezkedik a szlovák belügyminisztérium, a titkosszolgálat és néhány - ahogyan ő fogalmazott -nagyon népszerű politikus. "Nem tudják, hogyan faroljanak ki ebből" - fogalmazott az ügyvéd. Hozzá tette: "A vizsgálati iratokban nincs egyetlen normális bizonyítéka sem annak, hogy ez a lány bármit is kitalált. Lépjenek a nyilvánosság elé, és mondják azt, hogy tévedtek?"- tette föl a kérdést az ügyvéd.
Kvasnica szerint a belügyminiszter és Robert Fico kormányfő rossz információkat kapott, amikor arról nyilatkozott, hogy az egész támadást csak Hedvig találta ki. Szerinte azok, akik mindezt így szervezték, közel állnak a támadást előkészítőkhöz. "Ezek szlovákiai emberek, nem magyarok" - tette hozzá.

Abból, hogy néhány nappal a történtek után információi szerint lehallgatták az akkor még egyetemista Malina Hedvig tanszékvezető oktatóját, az ügyvéd szerint titkosszolgálati játszmára lehet következtetni. A belügyminisztérium cáfolja Kvasnica állításait, hangsúlyozva: az ügyvéd a sajtónyilvánossággal játszadozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!