Friss hírek

2008.07.26. 05:37

Megkezdődött a világ legnagyobb "Képregény Találkozója"

<p>Több mint százezer résztvevőre számítanak a szervezők az idei négy napos Nemzetközi Képregény Találkozón, amely a szokásos helyszinen, San Diego-ban kezdődött meg. Az angol nevén Comic-Con International Convention a maga műfajában a világ legnagyobb és a rajongók számára legjelentősebb összejövetele, amely az animáció, a sci-fi, és a popkultúra híveit vonzza Amerika minden részéből és a világ számos országából San Diego-ba.</p>

2007-ben több mint 150 ezer látogatója volt az eseménynek. A siker idén is borítékolható, hiszen mind a négy napos, mint az egy napos jegyek rég elkeltek. Akinek tehát nincs belépője, az vagy hoppon marad, vagy borsos áron szerezhet egyet a fekete piacon. Az idei találkozó már a 39-ik, amelyre számos híresség is bejelentkezett. Több száz képregény-kiállítást, film -és játékbemutatót, vitát, beszélgetést és még egy hatalmas álarcosbált is tartanak.

A san diego-i Nemzetközi Képregény Találkozót minden évben megtartják. A Wikipédia szerint a rendezvény korábbi neve Golden State Comic Book Convention, majd San Diego Comic Book Convention volt. Az első találkozót 1970-ben rendezte Shel Dorf és egy csapat lelkes helyi rajongó. A hagyományosan négynapos találkozót mindig nyáron, a San Diego Convention Centerben rendezik meg. A Comic-Con International egyben a találkozót szervező non-profit szervezet neve is. A Comic-Con International további két San Francisco-i rendezvénynek, a WonderCon-nak és az Alternative Press Expo-nak (APE) is a szervezője.

A kezdetben csupán a képregényfüzetekre korlátozódó rendezvény az évek során a popkultúra más területeit is egyre jobban bevonta, és mára a sci-fi, a fantasy, a horror műfajok, az anime, a manga, a gyűjtögetős kártyajátékok, a videojátékok, a filmek és a televíziós műsorok is képviseltetik magukat. 1974-óta minden évben kiosztják a Comic-Con saját elismerését, az Inkpot-díjat a meghívott vendégek között. A rendezvényen emellett a képregényszakma Eisner-díját is átadják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!