Friss hírek

2008.07.28. 21:08

Megint átvágtak egy gázvezetéket Pécsett - minden lakó visszamehetett otthonába

<p>A rendőrség vizsgálja, ki a felelős azért, hogy ismét átvágták egy gázvezetéket hétfő délután Pécsett. A baranyai megyeszékhely külvárosában történt a baleset, egy markoló vágta át a csövet. A környéken kiürítették a lakásokat, üzleteket, amíg a veszélyt elhárították. A lakók este fél 7 után mehettek vissza otthonaikba.</p>

A nagy nyomású gázvezetéket hétfő délután három óra körül vágta át egy markoló egy üres telken, ahol szennyvízcsatornának ástak árkot. A tűzoltók, a gázszolgáltató szakemberei, a rendőrség és a mentők is a helyszínre mentek. Robbanásveszély a munkagép közvetlen közelében volt, de a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a gázkoncentrátum a robbanáshoz szükséges érték alatt maradt. Senki sem sérült meg.

A megsérült gázvezetéket egyébként a baleset után több helyen is elzárták a gázszolgáltató szakemberei, de az egyik csap nem működött megfelelően, a gáz ott tovább szivárgott. Az érintett csapnál ezért úgy szüntetették meg a hibát, hogy a vezetéket összeroppantották. A munkával valamivel este fél hét után végeztek. A lakók is ekkor költözhettek vissza otthonaikba - mondta a Független Hírügynökségnek a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

A rendőrség vizsgálatot indított, hogy kit terhel a felelősség a gázvezeték átvágásáért. Arra keresik például a választ, hogy a munkások használtak-e közműtérképet, és meggyőződtek-e arról, valóban semmilyen vezeték nincs az útjukban - mondta a Független Hírügynökségnek Murai Ágnes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Hozzátette: valószínűleg a munkások hibáztak, ezért foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítanak eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Május elején is átvágtak egy gázvezetéket Pécsett, egy 4 emeletes társasháznál, földmunka közben. A gáz beszivárgott az épületbe, és berobbant. Többen megsérültek, köztük egy idős asszony, aki később a kórházban meghalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!