Friss hírek

2008.07.28. 11:11

Megharapta az intézkedő rendőrt egy részeg belarusz kollégista

<p>Akár hat évet is kaphat az a belarusz diák, aki előbb megütötte, majd a kezén megharapta az intézkedő rendőrt egy piacon - adta hírül a BelaPAN hírügynökség. A helyi rendőrőrs egyik járőre azt követően szállt ki a Korma községben üzemelő piacra, hogy jelentés érkezett: fiatalkorúak italoznak a közterületnek számító helyszínen.</p>

Az ittasan randalírozó fiatalok nem akarták alávetni magukat a rendőri intézkedésnek, és dulakodni kezdtek a közrend őreivel. Eközben az egyik fiú, akiről kiderült, hogy kollégiumi diák, előbb megütötte az egyik rendőrt, majd alaposan belemélyesztette a fogait annak kezébe. Az egyenruhás ezt követően orvosi segítségre szorult.

A diák ellen hivatalos közeggel szembeni erőszak alapos gyanújával büntetőeljárás indult. Ezért a cselekményért az elkövetőre Belaruszban akár 6 évig terjedő szabadságvesztés is kiróható.

Májusban az ukrajnai Poltavában történt hasonló esett. Itt szintén egy részeg férfi próbálta leharapni egy rendőr ujját egy detoxikálóban, nem akarván alávetni magát a kényszerkijózanításnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!