Friss hírek

2008.07.30. 20:38

"Lefújná" a dunaszerdahelyi meccseket a Slota-párt

<p>Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártja szerint a Szlovák Labdarúgó Szövetségnek meg kellene tiltania, hogy a jövőben Dunaszerdahelyen futballmérkőzéseket rendezzenek. Úgy véli, a helyi futballklub, az elsőligás DAC meccsei a nacionalista, soviniszta magyaroknak adnak lehetőséget nézeteik hangoztatására.</p>

Anna Belousovová, a koalíciós Szlovák Nemzeti Párt alelnöke szerdán a Corgoň Liga múlt pénteki dunaszerdahelyi meccsén történtek alapos kivizsgálását követelte a szakszövetségtől. A mérkőzésen a nagyszombati Spartak Trnava lépett pályára a DAC-cal, és a meccsen a hazaiak 3-0-ra győztek. Egyes nézők a magyar himnuszt énekelték, Nagy-Magyarországot ünnepelték és a magyar nemzeti lobogót lengették, ugyanakkor nemzetileg túlfűtött volt a szlovák csapat tábora is.

A szlovák rendőrség a meccs után garázdaság miatt indított eljárást egy 25 éves nagyszombati férfi ellen. A Spartak drukkere ugyanis a mérkőzés 9. percében a pályán keresztül a hazai szurkolók szektorához futott, ahol kitépte egy férfi kezéből a magyar nemzeti lobogót. Példáját követve ezután több nagyszombati szurkolótársa is a pályára rohant. Emiatt a bíró mindkét csapatot lerendelte a pályáról, és a találkozó csak hét perccel később folytatódhatott. Ezen kívül szabálysértés miatt ezer korona bírságot fizettettek egy 33 éves dunaszerdahelyi férfival, aki megpróbált a nagyszombati tábor szektorába jutni. A találkozót és a szurkolók vonulását 300 rendőr felügyelte, vízágyú is rendelkezésükre állt.

A Slota-párt azt is kérte a futballszövetségtől, hogy a jövőben szenteljen nagyobb figyelmet "a nacionalista és soviniszta" magyar csoportoknak, amelyek a sportrendezvényeket használják ki nézeteik propagálására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!