Friss hírek

2008.07.24. 15:43

Kínában terrorista sejtre csaptak le - az Olimpia idején akartak támadni

<p>A sanghaji rendőrség egy terrorista sejtre csapott le, amely egy olimpiai futball esemény ellen akart támadást végrehajtani a Kína gazdasági központjának számító Sanghajban - tudatta a kínai állami média csütörtökön - példa nélküli terroristafenyegetést emlegetve az ügyben.</p>

A hír azután érkezett, hogy Kína bejelentette: fokozza a biztonsági intézkedéseket az augusztus 8-án kezdődő Nyári Játékok idejére. A versenyszámokat a Pekingben, és néhány más városban, köztük Sanghajban rendezik meg.

"Információkat kaptunk, hogy nemzetközi terroristaszervezetek támadásra készülnek egy, a városban megrendezendő olimpiai esemény ellen a játékok idején" - idézte a Xinhua hírügynökség a Sanghaji Olimpiai Biztonsági Iroda vezetőjét, Cheng Jiulong-ot.

A hírügynökség jelentése azonban arról nem számolt be, hogy mikor zajlott le a művelet, és hogy hány gyanúsítottat vettek őrizetbe. Cheng hozzátette, hogy a futball mérkőzés és a játékosok most már biztonságban vannak, de "a terroristatámadások továbbra is fenyegetést jelentenek."

Kritikusok azonban azt mondják, hogy Kína kommunista vezetése eltúlozza a biztonsági intézkedéseket, mindezt azért, hogy szigoríthassa a tüntetések elleni intézkedéseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!