Friss hírek

2008.07.23. 19:19

Háromezer négyzetméteren háromszáz új munkahely Békéscsabán

<p>Háromszáz új munkahelyet teremt Békéscsabán a GE Money Bank-csoport beruházása. Az amerikai érdekeltségű bankcsoport 2006 óta működteti bankműveleti központját a városban. A központ eddig 400 munkavállalót foglalkoztatott, év végéig azonban 540-re, majd 2009 végére 700-ra emelik az alkalmazottak számát. Ezzel a bankcsoport a legnagyobb foglalkoztatóvá válik a megyeszékhelyen.</p>

A bankcsoport négy év alatt összesen 2,3 milliárd forintot fektet be a központ fejlesztésébe, amely magában foglalja a továbbképzésre, oktatásra, digitalizálásra, iroda-felszerelésre fordított forrásokat is.

Az új épületszárnyat April H. Foley, az Amerikai Egyesült Államok nagykövete, Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, valamint Mark Arnold, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója és Tamás Péter, a Bankműveleti Központ vezetője nyitotta meg.

A Egyesült Államok nagykövete az átadás után a város polgármesterével tárgyalt. A megbeszélésen Vantara Gyula ígéretet kapott arra, hogy a megyeszékhely bemutatkozási lehetőséget kap a nagykövetségen, előreláthatóan az ősz folyamán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!