Friss hírek

2008.07.28. 12:21

Fidesz: a leminősítés a kisebbségi kormány cselekvőképtelenségnek bizonyítéka

<p>AFidesz szerint hazánk újabb leminősítése a bizonyítéka annak, hogy a kisebbségi kormány képtelen kezelni a válságot, és cselekvőképtelensége miatt Magyarország egyre nehezebb helyzetbe kerül. Tállai András közleménye szerint a sorozatban negyedik - nagy hitelminősítő intézet, a Rating and Investment Information leminősítése egyértelműen mutatja, hogy gazdasági fordulatra van szükség.</p>

Magyarországot, a magyar gazdaságot újra növekedési pályára kell állítani, ehhez azonban kiszámítható, hiteles és alkalmas gazdaságpolitikára van szükség -írja Tállai András közleményében. Az ellenzéki politikus szerint minderre a jelenlegi kormány képtelen, ezért az előrehozott választás immár gazdasági kényszerré vált.

A Világgazdaság hétfői számában írta, hogy az eddigi A- szintről BBB+ -ra rontotta le a magyar állam és a jegybank hosszú távú, külföldi devizában felvett hiteleinek besorolását a Rating and Investment Information hitelminősítő. Az R&I szerint a választások közeledtével és a forint euróval szembeni felértékelődése miatt lazulhat a fiskális fegyelem, miközben a belső fogyasztás csökken és a beruházások is lassú ütemben bővülnek. A lépéssel egyébként az R&I követte három másik nagy hitelminősítő intézet osztályzatrontását, így a külföldi szakemberek láthatóan továbbra sem elégedettek a fiskális politikával - írta a lap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!