Friss hírek

2008.07.29. 15:06

Fidesz: a közigazgatás reformja is kudarcot vallott

<p>A kormány minden eddigi reformja kudarcot vallott, a sikerként beállított közigazgatási reformé is, alkotmányellenes helyzetet eredményezett a regionális közigazgatási hivatalok létrehozása, amelyek működőképessége is veszélybe került - mondta kedden a Független Hírügynökségnek Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója Veres János pénzügyminiszter szavaira reagálva.</p>

Veres János a kormányszóvivői tájékoztatón arról beszélt, hogy az elmúlt két évben 415-ről 176-ra csökkent az önálló közigazgatási szervezetek száma, az alkalmazotti létszám 6 százalékkal 13 ezer 600-ra mérséklődött, a korábbi 300 közalapítvány egyötöde megszűnt, a közigazgatás működése jellemzően áttért a regionális modellre. Mindezzel 46 milliárd forintot takarít meg a költségvetés - mondta a pénzügyminiszter.

Répássy szerint megdöbbentő, hogy a kormány sikertörténetként állítja be az elbocsátások nagy mennyiségét. Ezeknek az embereknek egy része nem tudott elhelyezkedni a versenyszférában, az ő ellátásukról valamilyen formában az államnak kell gondoskodnia - mondta az ellenzéki politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!