Friss hírek

2008.07.28. 11:33

Fémtöredékeket találtak a szakértők a múlt héten repülés közben kilyukadt Boeing-en

<p>Egy oxigénpalack fémdarabjait találták meg a szakértők a Qantas légitársaság Boeing 747-esén, amely a múlt pénteken Manilában hajtott végre kényszerleszállást, miután repülés közben egy robbanás miatt kilyukadt a törzse - mondta egy ausztrál szakértő hétfőn.</p>

A nyomozók a történtekre magyarázatot keresvén átfésülték a gépet, és főleg az eltűnt oxigénpalackra koncentráltak, mint lehetséges okra. A nyomozás során több kisebb alkatrészt találtak, köztük az oxigénpalack egyik szelepét is - tudatta Neville Blyth, a nyomozás vezetője. Azt, hogy a talált alkatrészek azt mutatják-e, hogy valóban felrobbant a kérdéses palack, még nem kívánta kommentálni, de azt elismerte, hogy a darabok áthatoltak a kabin padlóján, mintegy 20 centiméteres lyukat ütve közvetlenül a palack helye fölött.

A megtalált alkatrészeket törvényszéki mérnöki vizsgálatnak vetik alá canberrai laboratóriumokban. A szakemberek szerint az elvégzett vizsgálatok eredményére még néhány napot várni kell.

Az ausztrál Qantas légitársaság Boeing 747-ese pénteken Hongkongból Melbourne felé tartott, amikor az utasok egy robbanást hallottak, majd hirtelen lecsökkent a légnyomás az utastérben. A pilótáknak hatezer méteres magasságcsökkenés után sikerült stabilizálni a gépet, és Manilában hajtottak végre kényszerleszállást. A fedélzeten lévő 365 ember közül senki sem sérült meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!