Friss hírek

2008.07.24. 11:00

Egyezségre jutott a pátkai önkormányzat a roma vezetőkkel - továbbra is fokozott a rendőri jelenlét

<p>Egyezségre jutott a pátkai önkormányzat a helyi romák képviselőivel. Szerdán este először tárgyalt a képviselő-testület a roma vezetőkkel a júniusi Molotov-koktélos támadás óta. A romák képviselői elfogadták a testület által összeállított együttélési szabályzatot, a településen azonban továbbra is fokozott rendőri jelenlét van érvényben.</p>

Késő este zárt ülésen tárgyalt a pátkai képviselő-testület Száva Vince és Oláh József országos kisebbségi vezetőkkel. Az ülésen részt vett a térség országgyűlési képviselője, valamint a helyi rendőrség és a megyei rendőr-főkapitányság képviselője.

A tárgyalásra azért volt szükség, mert a Molotov-koktélos támadás óta továbbra is fennáll a romák és nem romák között lévő feszültség. A nyugalom fenntartása érdekében a képviselő-testület az együttélés szabályait írásban rögzítette romák és nem romák részére. A tervezetet az ülésen megjelent roma vezetőkkel együtt elfogadták - mondta a Független Hírügynökségnek Füri Béla, polgármester.

Pátkán június 3-án hajnalban dobtak Molotov-koktélokat romák lakóházára. Senki nem sérült meg. A támadással három polgárőrt gyanúsítanak. Őket előzetes letartóztatásba helyezték. A romák a Független Hírügynökség előtt is többször kifogásolták korábban, hogy a képviselő-testület velük nem tárgyalt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!