Friss hírek

2008.07.23. 16:21

Dominik-ügy - negyedóráig nem figyelt rá édesanyja, akkor ölték meg a kutyák

<p>Mindössze negyedóráig nem figyelt rá édesanyja, azalatt tépte szét a család egyik kutyája a 2 éves Dominikot még 2007 augusztusában. A rendőrség szerdai közleményében tájékoztat arról, hogy az ügyet vádemelési javaslattal lezárták. Mint a Független Hírügynökség azt már a múlt héten hírül adta, az ügy iratai vádemelési javaslattal július 17-én érkeztek meg a Pest Megyei Főügyészségre.</p>

Dominik édesanyja 2007. augusztus elején jelentette be, hogy a Margitszigetről eltűnt kisfia, mikor egy rövid időre nem figyelt rá. A gyereket nagy erőkkel keresni kezdték a közelben, ám nem találták meg. A szülők végül októberben megtörtek és bevallották, hogy a család kutyái tépték szét a gyereket. Anyja mindössze negyedórára tévesztette szem elől a kisfiút, aki ezalatt a nyitva hagyott kapun keresztül a hátsó udvarba ment, ahol a család egyik kutyája megtámadta. A gyerek belehalt sérüléseibe. Mikor az apa hazatért, az asszonnyal közösen elásták a holttestet a házuktól körülbelül nyolcszáz méterre, a nyomokat pedig eltüntették.

Az iratok alapján a rendőrség az anya ellen gondatlanságból elkövetett emberölés és veszélyes ebek tartásával kapcsolatos kötelezettségek megszegése miatt emeltetne vádat. Az apa ellen ugyancsak a kutyákkal kapcsolatos szabálysértés lenne a vád, illetve bűnpártolás is, mert a nyomozás adatai szerint segített elrejteni a kisfiú holttestét. Az apa egyébként jelenleg egy korábbi, lopási ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti, az anya szabadlábon védekezhet.

Csecserics István, a Pest Megyei Főügyészség főügyész-helyettese a Független Hírügynökséget korábban arról tájékoztatta, hogy az ügy iratai a vádemelési javaslattal július 17-én, csütörtökön érkeztek meg az ügyészséghez. A hatóságnak harminc napja van, hogy a vádemelésről döntsön.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrség szerdán adott közleményében hivatalos tájékoztatást adott az ügyről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!