Friss hírek

2008.07.30. 20:56

ÁRVÍZ - román és ukrán károsultaknak gyűjtenek magyar segélyszervezetek

<p>Segélyszállítmányt küld a román árvízkárosultaknak a Magyar Vöröskereszt csütörtökön. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet az ukrán károsultaknak segít, amint lehet, élelmet, tisztítószereket visznek a bajba jutottaknak. Mindkét szervezet várja számlájára a pénzadományokat.</p>

A Magyar Vöröskereszt csütörtök délben indítja az első segélyszállítmányát Romániába. A kamionok két tonna tisztítószert, öt tonna konzervet, 12 raklap takarót, valamint matracokat és 1400 darab - kiskonzervből, kanálból, villából és tisztítókendőből álló - túlélési csomagot visznek, és várhatóan hétfőn érkeznek meg a romániai Iasi-ba. A további segélyszállítmányok indításához a Magyar Vöröskereszt számlaszámára várja az adományokat: MKB Bank, 10300002-20329725-71933285

Az elmúlt napok áradásai Romániában elsősorban Suceava, Iasi, Botosani, Neamt és Máramaros megyéket sújtották. A természeti katasztrófa 5 ember életét követelte, és 12 ezernél több embert kellett kitelepíteni.

Az öt napig tartó folyamatos esőzés miatt Ukrajnában az évszázad árvize pusztít. A leginkább sújtott kárpátaljai, nyugat-ukrajnai területeken 30-an haltak meg, köztük 6 gyermek. A régiókban 40 ezer ház rongálódott meg, emiatt 12 ezer embert kellett kitelepíteni lakóhelyéről. Száz településen nincs áram, és több száz kilométernyi út járhatatlanná vált. Amint az árvíz sújtotta területeket újra meg lehet közelíteni, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai ivóvizet, élelmiszert, fertőtlenítő- és tisztítószereket, valamint építőanyagot visznek Ukrajnába. A szervezet a felajánlásokat az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös számlaszámon fogadja, a közlemény rovatban ukrajnai árvíz megjelöléssel - olvasható a szervezet közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!