Friss hírek

2008.07.29. 14:14

Andocsi Művészeti Napok augusztus 8-10.

<p>Második alkalommal rendezik meg augusztus 8-és 10-e között a Somogy megyei Andocson a Művészeti Napokat. Az ingyenes fesztivál gerincét a színházi előadások adják, de a kínálatban koncertek és gyerekprogramok is szerepelnek. A nyitónapon Kakasülő címmel színházi kabaré bemutatót láthat a közönség - közölte kedden a Független Hírügynökséggel Cserje Zsuzsa, a a fesztivál művészeti vezetője.</p>

A tavaly nyáron debütált Andocsi Művészeti Napok kínálatában nincsenek sem bulvár darabok, sem bóvli előadások, mondta el érdeklődésünkre Cserje Zsuzsa. A fesztivál művészeti vezetője hangsúlyozta: már az első nyáron is a minőség volt a legfontosabb szempont a program kialakításakor, és erre törekedtek idén is.

Az Andocsi Művészeti Napok színházi kabaréval indul augusztus 8-án. Az Egressy Zoltán, Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Kornis Mihály, Molnár Ferenc, Vaszary János írásainak felhasználásával készült Kakasülő című darabot Cserje Zsuzsa rendezésében láthatja a közönség. A színházról szóló kabaréban többek közt Kéri Kitty, Dunai Tamás, Cs. Németh Lajos, Sztarenki Pál játsszák a főbb szerepeket.

Augusztus 9-én este nézheti meg az andocsi közönség Pelsőczy Réka rendezésében az Én egy szemüveges kisfiú vagyok című darabját. Az előadást tavaly nyáron mutatták be Kapolcson, emlékeztetett Cserje Zsuzsa. A zárónapon láthatják az érdeklődők Jevgenyij Griskovec: Hogyan ettem kutyát? című monodrámáját Gál Tamás előadásában.

A fesztivál három napján koncertek, táncszínházi előadások és gyerekprogramok is várják a látogatókat. Az Andocsi Művészeti Napok minden programja ingyen látogatható.

A háromnapos fesztivál részletes programja a: www.andocsinapok.hu oldalon olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!