Friss hírek

2008.07.22. 14:01

A londoni főpolgármester nem hajlandó brit földön nyaralni

<p>A miniszterelnököt kritizálta a londoni főpolgármester, mondván: nem szerencsés, hogy Gordon Brown az unalmas angol partoknál tölti vakációját. A Daily Telegraph keddi számában írt cikkében Boris Johnson ugyanakkor elismerő szavakkal illette Tony Blair volt kormányfőt, aki egzotikus célpontokat szokott választani, ha nyaralni indul.</p>

Boris Johnson cikkében azt is megemlítette, hogy ő maga ezen a nyáron valami napsütéses, és "annyira külföldi helyre utazik, amennyire csak lehet". Egyben kijelentette: Cornwall, Norfolk vagy Skócia alkalmatlan a nyaralásra. "Azt mondom: vacak Skegness. Azt mondom: hülye Bognor" - írta a londoni polgármester a cikkben, utalva a britek által előszeretettel választott hazai célpontokra. "Én külföldön töltöm a vakációmat, és úgy vélem, abszurd, álszent és embertelen dolog lenne máshogy tenni" - fogalmazott.

A politikusok nyaralási szokásai egyébként egész évben témát adnak a brit lapoknak, amelyek éveken keresztül "potyázónak" nevezték Tony Blairt, amiért az akkor még miniszterelnök híres és gazdag barátai toszkánai, franciaországi és barbadosi birtokán töltötte hosszú vakációit.

A munkamániásként ismert Gordon Brown talán annál jobban nem is lehetne elődje ellentéte, mint amennyire a valóságban az: tavaly mindössze egy hétre utazott el Anglia déli tengerpartjára. Vakációját azonban pár óra után kénytelen volt megszakítani a száj- és körömfájás járvány miatt kialakult helyzet kezelése érdekében. A kormányfő idén is egyhetesre tervezi a nyaralást, ezúttal a szigetország keleti partjára szeretne utazni.

"És mindannyian tudjuk, mi fog történni. Egy négyórás vakáció alatt lerágja a körmeit, megbámulja a szakadó esőt, és végül valamilyen válság visszakényszeríti a Downing Streetre" - írta Johnson, majd így folytatta: "A miniszterelnök egyszerűen kimerült, ki kell engednie a gőzt..." A konzervatív városatya ezért azt javasolta a kormányfőnek, utazzon pihenni valami meleg helyre, ahová elődjei - köztük Winston Churchill - is előszeretettel jártak, és így legalább folytatódna az idáig töretlen hagyomány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!