Friss hírek

2008.01.02. 12:50

Több mint 100 ezren látták a karácsonyi fényművészeti installációt Budapesten

<p>A szervezők adatai szerint csaknem százezren nézték meg Kozma Péter képzőművész "m. város" című fényművészeti alkotását december 20-a és január elseje között a budapesti Roosevelt téren. A fényinstallációt szilveszterkor látták a legtöbben.</p>

Kozma Péter magyar származású svájci művész, aki 1995 óta folyamatosan fejleszti fényfestészeti elképzeléseit. A mostani munkája egy, a Magyar Tudományos Akadémia homlokzatára és a Duna-partra vetített 12 ezer négyzetméteres kép volt. A svájci művész negyedjére készített karácsonyi fényinstallációt Budapesten.

Naponta több ezren nézték meg Kozma Péter fényművészeti alkotását. A legtöbben szilveszterkor látták a kortárs fényfestészeti installációt: csak a helyszínen, nem számítva a körforgalom és a BKV utazóközönségét, 20 ezren nézték meg Kozma Péter óriási műalkotását. - tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget Ocsovai Rita, a szabadtéri látványosságot szervező SuperGroup csoport tagja.

A csaknem két hét alatt 21 nagyteljesítményű projektorral világították be a Roosevelt teret délután 4 órától éjfélig. Nagyon népszerűnek bizonyult a helyszíni, fűtött rendezvény és büfésátorban erre az alkalomra tervezett kreatív mini attrakció, a Lehelet Angyal - mondta Ocsovai Rita. Ez egy olyan gépezet, amelynek ha belehelnek a nyílásán, egy személyre szóló angyalképet produkál. Ezt a képet lehetett elküldeni MMS-ben, minden tizedik látogató élt a lehetőséggel - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!