Friss hírek

2008.01.29. 20:41

Hamarosan ítélet várható Papp Edina és férje kábítószer-csempészési ügyében a Szabadkai Kerületi Bíróságon

<p>Este 8 óra után vonult vissza ítélethozatalra a Szabadkai Kerületi Bíróság tanácsa a Bogosné Papp Edina és férje ellen hétfőn kezdődött büntetőperben. A vádirat szerint a szegedi házaspár kábítószert csempészett Szerbiából Magyarországra, de tavaly novemberben a horgosi határátkelőn elkapták őket. A tárgyaláson hétfőn új, perdöntő bizonyítékokkal állt elő a házaspár ügyvédje. Szerintük a kábítószert - édesapja megbízásából - az asszony saját fia csempészte az autóba és ezt bizonyítani is tudják. A bírónő este fél kilenc után várhatóan ítéletet hirdet.</p>

Egy összetört laptop és szakértői jelentések képezik az új bizonyítékokat, amelyek szerint bizonyítható, hogy a fiú és török származású apja között olyan tartalmú levelezés folyt, amely bizonyítja: a kábítószert apja megbízásából a 11 éves gyerek rejtette a házaspár kocsijába.

A kedden délelőtt kezdődött tárgyaláson a tanúmeghallgatások mellet az volt a legfontosabb pont, hogy a bírónő elfogadja vagy elutasítja az ügyész kérését, aki szerint a védelem hétfőn benyújtott és perdöntőnek tartott bizonyítékait nem kell figyelembe venni a bizonyítási eljárásban. A bírónő azonban egy fél hatkor elrendelt félórás szünet után úgy döntött, az összetört laptop és az abból az informatikus szakértők által kimentett levelezések a bizonyítékok között maradnakés ezeket várhatóan figyelembe veszi az ítélet meghozatalakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!