Friss hírek

2007.11.20. 14:16

Vasutassztrájk: az ügyészség nyomoztat a vasutasok igazoltatása miatt

<p>Nyomozást rendelt el a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség, hogy kiderítse, történt-e törvénysértés, amikor a sztrájkoló mozdonyvezetőktől adatokat gyűjtöttek a rendőrök Vas megyében. Október 25-én, az országos vasúti figyelmezető sztrájk idején a bobai és az ostffyasszonnyfai állomáson rögzítették két sztrájkoló mozdonyvezető nevét, valamint vonatszámát a rendőrök.</p>

A Mozdonyvezetők Szakszervezete szerint a rendőri fellépés jogszerűtlen volt, ezért az ügyészséghez fordultak. Közben a rendőrségen is vizsgálat indult, és kiderült, hogy a Celldömölki Rendőrkapitányság szolgálatirányítói hibáztak, amikor elrendelték az adatgyűjtést. Az adatokat megsemmisítették, de ettől függetlenül az ügyészség elrendelte a nyomozást.

Simon József Vas megyei főügyész-helyettes a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy két hónapjuk van a történtek tisztázására, de szükség esetén meghosszabbíthatják a nyomozást, ami személyes adattal való visszaélés miatt indult. Gyanúsított még nincs, a nyomozók egyelőre tanúkat hallgatnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!