Friss hírek

2007.11.19. 06:06

Várhatóan ma dönt a gyámhatóság Mehmet Karcsiról és öccséről

<p>Várhatóan hétfőn dönt a gyámhatóság Mehmet Karcsi és féltestvére ideiglenes elhelyezéséről, amíg édesanyjuk előzetes letartóztatásban van Szerbiában. Az asszonyt és férjét még múlt héten kedden vették őrizetbe a horgosi átkelőnél, mert kábítószert találtak a kocsijukban. Ezután csütörtökön az eljáró kerületi bíróság vizsgálóbírója előzetes letartóztatást rendelt el 30 napra.</p>

A házaspár autójában 80 darab extasy tablettát találtak a vámosok még kedden este a horgosi átkelőnél. Kábítószerrel való üzérkedés gyanúja miatt 30 napos előzetesbe helyezték az asszonyt és férjét. A pár jelenleg a szabadkai kerületi bíróság fogdájában van, ahol az állapotok korrektek. A magyar konzulátus képviselői rendszeresen bejárnak az édesanyához és férjéhez, akiknek a fogva tartás körülményeire nincs kifogásuk.

A védelem szerint a kábítószert valaki becsempészte a kocsiba, aki ezzel bajba akarta sodorni őket - legalábbis ezt állítja Mehmet Karcsi édesanyja és férje. Ügyvédjükkel most éppen azt próbálják bizonyítani, hogy valaki az autójukba csempészte a kábítószert. A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy arra nincs lehetőség, hogy Magyarországon folytassák le az eljárást, ügyükben mindenképpen Szerbiában döntenek.

Karcsiról és féltestvére, Bence jelenleg a nagyszülőknél vannak, de, hogy ki vigyáz majd rájuk, amíg édesanyjuk hazatér, csak feltételezni lehet. Elképzelhető, hogy a nagyszülőknél helyezik el a gyermekeket, de Mehmet Karcsi apja is biztos aktív lesz ebben az ügyben - fogalmazott Radován Cvejity. A gyámhatóság erről várhatóan hétfőn hoz döntést.

A nő akkor vált ismertté, amikor egykori férje, Mehmet Tüysüz közös gyermeküket, Karcsikát 2004 júliusában hamis útlevéllel kicsempészte az országból. A kisfiú április 8-án egy alapítvány segítségével térhetett haza Isztambulból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!