Friss hírek

2007.11.19. 09:05

Útzár a 86-oson - csak Vas megyében demonstrálnak

<p>Hétfőn reggel nyolc órától, délután négyig félpályás útlezárással tiltakoznak a helyiek a Vas megyei Hegyfalun, a 86-os főút óriási kamionforgalma ellen. A lakók már 2004 óta kérik, hogy tehermentesítsék a települést, mert a napi 2000 kamion dübörgése elviselhetetlenné teszi az életüket.</p>

Kérésükkel mindeddig érdemben senki sem foglalkozott, pedig a miniszterelnöktől, a közlekedési minisztertől és az állampolgári jogok országgyűlési biztosától is kértek már sürgős intézkedést - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Fehér Zoltán, a helyi civilekből alakult 86-os útbizottság elnöke.

A tiltakozók hétfőre három megye több településén is teljes útzárat terveztek, de ezt a rendőrség - a forgalom nagymértékű korlátozására hivatkozva - sehol sem engedélyezte. Így a tervezett demonstráció Győr-Moson-Sopronban és Zalában elmarad, Vas megyében pedig félpályán tartják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!