Friss hírek

2007.11.08. 10:34

Több, mint 10 milliós bírság kéretlen csomagokért

<p>Három csomagküldő vállalkozásra összesen 10,5 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A cégek megtévesztő hirdetéseket tettek közzé, ráadásul meg sem rendelt fehérnemű- és kártyacsomagokat küldtek ki, amelyek kézbesítését, ha a címzett nem kívánta az árut átvenni, csak anyagi áldozatok árán tudta leállítani.</p>

Egy svájci székhelyű csomagküldő cég, annak ugyancsak svájci székhelyű leányvállalata a magyar Linea Directa Communications Kft.-n keresztül hirdette termékeit, és ezekben a hirdetésekben nem bizonyítható dicsérő jelzőkkel illette a fehérneműket, úgy igért árkedvezményt, hogy a megjelölt magasabb ár soha nem léztezett, és megtévesztő információt adott az alsóneműk és kártyacsomagok megvásárlásával kapcsolatos körülményekről. A csomagküldők megrendelés nélkül is küldtek árut, és ha a címzett nem kívánt vásárolni, külön intézkednie kellett a küldemények leállítása érdekében.

A jogsértések miatt a GVH a Linea Directa Kft-re és a Provea SA-ra egyetemlegesen 7,5 millió, a Linea Directa és az Editions Atlas SA-ra pedig 3 millió forint bírságot rótt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!