Friss hírek

2007.11.21. 08:35

SZTRÁJK - Megkezdődött a munkabeszüntetés az iskolákban is

<p>Reggel nyolc órakor megkezdődött a pedagógusok országos sztrájkja is. Azt nem tudni, hogy pontosan mennyien szüntetik be a munkát, a szervező Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint több száz iskolát érinthet az akció. A gyerekek egyetlen intézményben sem maradnak felügyelet nélkül a sztrájk ellenére sem.</p>

A tanítási idő kezdésével, reggel nyolc órakor országszerte számos iskolában kezdődött meg a sztrájk. Kerpen Gábor, a szervező PDSZ elnöke a Független Hírügynökségnek azt mondta: az előzetes adatok szerint több száz iskolát érinthet a munkabeszüntetés, a sztrájkoló pedagógusok száma pedig ezres nagyságrendű. Bár leginkább a tanítási idő megkezdésével egy időben szokott megkezdődni a sztrájk is, a kezdés idejét és a munkabeszüntetés időtartamát az adott intézmények határozzák meg. Mint mondta: ők annyit kértek hogy a hat órát ne haladja meg. Úgy becsülik, hogy az intézmények zömében kétórás munkabeszüntetést tartanak, tíz-tizenöt százalékuk tartja csak hat órán keresztül.

Kerpen Gábor leszögezte: a gyerekekre az iskolákban, óvodákban és oktatási intézményekben vigyázni fognak, senki sem marad felügyelet nélkül.

A pedagógusok a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége által megszervezett sztrájkhoz csatlakoztak. Az érdekképviseletek a több-biztosítós modell bevezetése és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt tiltakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!