Friss hírek

2007.11.05. 08:10

Szili Katalin: nem az a kérdés, hogy miniszterelnök akarok-e lenni - RTL Klub

<p>Nem normális, hogy elzártan kell a közjogi méltóságoknak ünnepelniük - mondta az RTL Klub Híradójának hétfő reggeli kiadásában az Országgyűlés elnöke. Szili Katalin fenntartja kritikáit, amelyet a kormánnyal és az MSZP-vel szemben fogalmazott meg a hétvégén. A házelnök arra a kérdésre, hogy akar-e miniszterelnök lenni azt mondta: nem ez a kérdés, hanem hogy a baloldal erős legyen.</p>

A politikus azt mondta: zsákutca a kormány tevékenysége, és pártja könnyen belecsúszik a populizmusba. Szerinte ugyanis egy képviseleti demokráciában nem lehet állandóan a népszavazáshoz nyúlni. Szili Katalin úgy véli: egy olyan baloldalra van szükség, amely értékek és nem érdekek mentén politizál.

Egy kellően előkészített javaslattal, megfelelő adófegyelemmel, a jövőben akár csökkenteni is lehet az adót - így reagált az SZDSZ adómódosító javaslataira, amelyeket támogatás híján végül visszavont a kisebbik koalíciós párt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!