Friss hírek

2007.11.02. 09:51

Nemzetközi modern képzőművészeti tárlat mától a Vasarely Múzeumban

<p>"Példázat mint művészet" címmel nyílik kiállítás pénteken délután hatkor a Szépművészeti Múzeum Vasarely Múzeumában. A nemzetközi vándortárlat anyaga Németországból érkezett Budapestre az OSAS (Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület) szervezésében - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Lévay Zoltán, a Szépművészeti Múzeum kommunikációs osztályvezető-helyettese.</p>

A saarbrückeni Galerie St.Johann Galéria anyagából összeállított "Exemplifikation wird Kunst" vagyis a "Példázat mint művészet" című kiállítás olyan munkákat mutat be, melyek az úgynevezett konstruktív-konkrét művészetet valósítják meg. Ezeken a grafikákon, kisplasztikákon és festményeken olyan műveket láthat a közönség, melyek a valóságban nem léteznek. Az alkotók fény-árnyék játékkal modellezik a valóságot, mondta el érdeklődésünkre a kiállítás egyik szervezője. Prosek Zoltán hozzátette, a több mint egy tucat svájci, francia és német művész többsége jelen lesz a megnyitón.

A tárlat résztvevői a konstruktív-konkrét művészeti irányzat nemzetközileg ismert és elismert német, svájci, francia alkotói, többek között Jo Enzweiler, Sigurd Rompza, Hans-Jörg Glattfelder, Ewerdt Hilgemann, Heijo Hangen és a magyar származású Vera Molnar.

A tavaly februárban megalakult Nyílt Struktúrák Művészeti Egyesület és Szépművészeti Múzeum közös vállalkozása, hogy a Vasarely Múzeumban kialakítsák a magyar és nemzetközi művészet új fórumát, közösségi helyét. Ennek egyik fontos állomása a jelenlegi vándortárlat.

A budapesti Vasarely Múzeumot 1987-ben alapították az ódudai Zichy-kastély XVIII. századi barokk szárnyépületében. Az állandó, Victor Vasarely kiállítás anyagát a Szépművészeti Múzeumnak ajándékozott 400 alkotásból válogatták.

A "Példázat mint művészet" című időszaki kiállítást január 6-ig nézhetik meg az érdeklődők a Szentlélek tér 6.szám alatti Vasarely Múzeumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!