Friss hírek

2007.11.17. 10:20

Nem maradt el műtét a csőtörés miatt a kistarcsai kórházban

<p>Nem maradt el műtét a csőtörés miatt a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban - mondta el a Független Hírügynökségnek az intézmény főigazgatója szombaton. A kórházban péntek délután törött el egy főnyomócső, a fűtés és a vízszolgáltatás két órán keresztül szünetelt. Bedros J. Róbert szerint két óra alatt - amíg nem volt fűtés és melegvíz - nem hűlt le az épület, nem fáztak a betegek, ezért plédeket sem kellett kiosztani. A csapvizet keddig ellenőrzi az ÁNTSZ, addig fogyasztásra nem használható, de 5 ezer liter palackozott víz áll rendelkezésre - közölte a főigazgató.</p>

A kórház 578 betege 2 órán keresztül maradt fűtés és melegvíz nélkül, de ez nem okozott semmilyen fennakadást a főigazgató szerint. Két óra alatt nem hűlt le annyira az épület, hogy azt a betegek megérezték volna - mondta Bedros J Róbert. Egy vakbélgyanús beteget kellett átirányítani a fővárosba, de a csőtörés alatt kezdődött szülést rendben befejezték - közölte a főigazgató.

A csapvizet az előírások szerint 3 napig teszteli az ÁNTSZ, így leghamarabb kedd reggeltől lesz fogyasztható. A kórház 5 ezer liter palackozott vizet kapott, ami a főigazgató szerint bőven elég keddig. A konyhán forralt vízzel főznek, mosogatásra pedig már most is használható a csapvíz.

Bedros J. Róbert elmondta: a műszaki berendezésekben körülbelül egymillió forintos kára keletkezett a kórháznak, de ezt a biztosító fedezi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!