Friss hírek

2007.11.04. 07:26

"Nem akarok miniszterelnök lenni" - interjú Tarlós Istvánnal - Vasárnap Reggel

Várospolitikusnak tartja magát Tarlós István, és nem kíván párttag lenni - mondta a Vasárnap Reggelnek adott intertjújában. Azt azonban nem tagadja, hogy közel áll egy gondolkodói körhöz. A Fidesz népszavazási kampányfelelőse a fővárosi rendbontásokkal kapcsolatban azt mondta: mélyen elítéli azokat, akik a városlakók mozgásszabadságát korlátozzák és anarchikus állapotokat teremtenek. Tarlós István szerint a rend fenntartására azonnal érvényesíthető, nagy összegű bírságoknak lenne szükség, amelynek visszatartó ereje van. A népszavazás kampányfelelőse november 7-én országjáró körútra indul, körülbelül 30 vidéki városba megy el, és a budapesti kerületeket is végigjárja. Mint mondta: nem személyeskedő kampányt folytat majd, hanem a népszavazásban megfogalmazott kérdésekből következő összefüggéseket próbálja boncolgatni.
Tarlós István arról is beszélt, hogy ha kormány húzza-halasztja a vizitdíjjal és tandíjjal kapcsolatos döntésének megváltoztatását, az azt bizonyítja, hogy messze nem olyan demokrata, mint azt hirdeti, lesajnálja a népszavazást - fogalmazott.
Abból, hogy az SZDSZ prominensei közül néhányan a konzervatív oldalhoz közeledő nyilatkozatot tettek Tarlós István szerint arra lehet következtetni, hogy a liberálisok számára csak egy fontos: valahogy bent tudjanak maradni a hatalomban. "Nem akarom őket bántani, de Horn Gábor és Fodor Gábor nyilatkozatát szánalmasnak tartom" - mondta.
Nemsokára nyilvánosságra hozzák a Fidesz Budapest-tervét. Ezzel kapcsolatban a politikus kifejtetette: a legdöntőbb különbség, hogy Demszky Gábor programja bizonytalan pénzügyi alapokon nyugvó, kicsit futurisztikus fejlesztéseket tartalmaz, ő pont ellentétesen gondolkodik ebben. Ez a terv a főpolgármesteri programjának alapját képezi, a budapesti várospolitikán kívül más nem érdekli ugyanis. Ezt a baloldallal pragmatikusan együttműködve képzeli el - mondta Tarlós István. Hozzátette: nem akar sem miniszterelnök, semkabinetfőnök, sem pártigazgató lenni. Pártvezető meg még kevésbé - derül ki a lapból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!