Friss hírek

2007.11.19. 20:51

Ma sem született megállapodás a MÁV és a szakszervezetek között

<p>Nincs megállapodás a vasúttársaságok és a szakszervezetek között a november 21-i sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatásokról. Hétfőn már másodjára egyeztettek ebben a kérdésben, kedden folytatódnak a tárgyalások.</p>

Nincs egyetértés az elégséges szolgáltatásról a sztrájkot kezdeményező két szakszervezet között sem - áll a MÁV Kommunikációs Igazgatóságának hétfő esti közleményében. A Vasutasok Szakszervezete tárgyalásra alkalmasnak találta a vasúttársaságok ajánlatát, de még tanulmányozni akarják azt. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete viszont elfogadhatatlannak tartja, mert sokallják a munkabeszüntetés ideje alatt közlekedtetni kívánt vonatokat.

A MÁV ZRt. a munkabeszüntetés ideje alatt is biztosítani szeretné a vasúti szolgáltatásokat. Ezért azt javasolják, hogy a sztrájk kezdete azaz reggel 6 óra előtt menetrend szerint induló személyszállító vonatok a teljes útvonalukon végig mehessenek, továbbá, hogy valamennyi nemzetközi vonat közlekedjen a munkabeszüntetés ideje alatt is.
Ez azt jelenti, hogy a munkabeszüntetés ideje alatt közlekedő 960 személyszállító vonatból 305 belföldi és 8 nemzetközi vonat járhatna. Mindez a teljes szerda délelőtti vonatmennyiség 30 százaléka.

Minimális szolgáltatásként a MÁV Cargo a sztrájk ideje alatt 32 tehervonatot kíván közlekedtetni, ehhez kérték a szakszervezetek hozzájárulását.

Az eltérő álláspontok miatt egyelőre nem született megállapodás, az egyeztetést november 20-án, kedden folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!