Friss hírek

2007.11.21. 10:01

Gyurcsány elfogadja Kákosy miniszterségét - Garamhegyi nem távozik a tárcától

<p>Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadja az SZDSZ jelölését az új gazdasági miniszter személyére - erről Daróczi Dávid kormányszóvivő beszélt Tallinnban magyar újságírók előtt. Hozzátette: Kákosy Csaba legkésőbb december 17-ig átveheti a gazdasági tárca vezetését Kóka Jánostól. A szóvivő elmondta: a váltás első sorban attól függ, hogy az új minisztert milyen gyorsan tudják meghallgatni a Parlament szakbizottságai. Kóka János a nyáron jelentette be, hogy távozik a GKM éléről.</p>

A kormányszóvivő Garamhegyi Ábel államtitkár távozásával kapcsolatban azt mondta: nem hagyja el a tárcát, hanem kormánybiztosi és szakállamtitkári feladataira fog koncentrálni a jövőben. Utódjával kapcsolatban Daróczi Dávid kiemelte: egyelőre nem kapott a kormány javaslatot az SZDSZ-től, hogy ki kövesse Garamhegyit a poszton.


A magyarországi sztrájkkal kapcsolatban a szóvivő azt mondta: egyelőre várják az adatokat, és majd csak az információk birtokában értékelik a munkabeszüntetést. Emlékeztetett arra is, hogy a legnagyobb szakszervezetek nem vesznek részt a megmozdulásban, sőt: maguk hangsúlyozták azt, hogy külön kell választani a szakszervezeti munkát a politikától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!