Friss hírek

2007.11.06. 11:17

Beérnek a német reformok- a vártnál nagyobb adóbevétel

<p>A német gazdasági konjunktúrával és a látványosan mérséklődő munkanélküliséggel összefüggésben rekord nagyságú adóbevételre számíthat idén Németország - adta hírül kedden az ARD közszolgálati televízió. A májusban nyilvánosságra hozott becslésekhez képest 6,7 milliárd eurós (mintegy 1675 milliárd forint) plusszal számol a berlini pénzügyminisztérium.</p>

A kedvező adatok alapján a szakemberek szerint a 2005 novemberében alakult németországi nagykoalíció - cseppet sem zökkenő mentes - reformjai lassan beérnek. Az idei gazdasági növekedés (GDP) 2,5 százalékos lehet az EU legnépesebb államában. Az exportsikerek és a foglalkoztatási helyzet látványos javulása is hozzájárul a szociáldemokrata Peer Steinbrück vezette szövetségi pénzügyminisztérium derülátó prognózisaihoz. A regisztrált munkanélküliek száma 4,5 millióról 3,4 millióra mérséklődött.

2008-ra további 5 milliárd eurós (mintegy 1250 milliárd forintos) adóbevétel növekedést remél az Angela Merkel kancellár vezette nagykoalíció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!