Friss hírek

2007.11.03. 14:42

Az MSZP beperelné a Fideszt az állítólagos székházbotrány miatt

<p>Az MSZP jogászai vizsgálják, be lehet-e perelni a Fideszt, vagy Balsai Istvánt a jó hírnév megsértése miatt, az ellenzéki politikus "újabb szocialista székházbotrány" címmel tartott szombati tájékoztatója kapcsán - mondta a Független Hírügynökségnek Nyakó István, az MSZP szóvivője.</p>

Nyolc hónap alatt majdnem kétszeres áron adta el egy magáncég azt a Köztársaság téri épületet, amelyet korábban a pénzügyminiszter engedélyével az államtól vásárolt meg, a sajtóhírek szerint így 330 millió forint magánzsebekbe vándorolt - állítja Balsai István, aki az MSZP nemrégiben eladott székházával szomszédos épület adásvételének körülményeit firtatta szombati sajtótájékoztatóján.

Nyaló István szerint az, hogy az állam eladott egy épületet egy részvénytársaságnak, nem kapcsolódik az MSZP-hez. Ráadásul Nyakó szerint az sem világos, hogy ez miért "újabb szocialista székházbotrány", vagyis melyik volt az előző. Éppen ezért az MSZP a jó hírnév megsértése miatt készül perre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!