Friss hírek

2007.10.21. 16:55

Varga László: fizetett rendbontók zavarják meg az MSZP rendezvényeit

<p>Politikai erők pénzelik azokat, akik tojásdobálással, bekiabálással zavarják meg rendszeresen az MSZP rendezvényeit, főleg azokat, amelyeken a kormányfő is megjelenik - állítja Varga László szocialista országgyűlési képviselő. A politikus nem nevezte meg, milyen politikai erőkről van szó szerinte. Varga László úgy véli: a Fidesz érdekeit szolgálja a rendezvények megzavarása, de azt, hogy az ellenzéki párt pénzelné a tüntetőket, szintén nem mondta ki.</p>

Varga László a Népszava szombati képriportjára és vidéki szocialista szervezetek beszámolóira alapozva azt mondta: a rendezvényeken általában ugyanazok az emberek a zavarkeltők. Szerinte ezek a személyek az országot járják, ami sok pénzbe kerül, de ezt valakik kifizetik nekik. A vidéki rendezvények rendzavarói között sokan vannak, akik egyértelműen nem a helyi közélet tagjai - tette hozzá. A képviselő reméli, hogy a zavarkeltők pénzelői az október 23-i ünnepségek idejére visszavonják csapataikat az utcáról, hogy méltón és békében lehessen megemlékezni 1956-ról.

Varga László vasárnapi tájékoztatóján azt is mondta: ha nem kapnának egyértelmű politikai támogatást a zavarkeltő csoportok, akkor felmorzsolódnának, és eltűnnének. A képviselő szerint minden demokratikusan gondolkodó pártnak egyértelműen el kellene határolódnia a zavarkeltő csoportoktól, és a félkatonai szervezetként említett Magyar Gárdától is.

A politikus a Magyar Gárda vasárnapi tisztavatását sajnálatos eseménynek nevezte. A csoporttal kapcsolatban azt mondta: a Fidesznél Orbán Viktornak kellene kimondania, hogy elhatárolódnak tőlük, mivel szerinte a szélsőjobboldali csoportoknál csak Orbán Viktor szava számít, más fideszes képviselőké nem. A gárda egyébként több ponton - főként a szervező Jobbik Magyarországért Mozgalom kapcsán - összekapcsolódik a Fidesszel. Az egyik alapító, Bencsik András egy polgári körben volt Orbán Viktorral - tette hozzá Varga László.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője rövid közleményben reagált Varga László szavaira. Azt írta, hogy "a Fidesz a vártnál is sokkal sikeresebb népszavazási aláírásgyűjtés első szakaszával van elfoglalva, így nem tudnak foglalkozni ezzel az elképesztő vasárnapi butasággal".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!