Friss hírek

2007.10.25. 11:43

Vagyonosodási vizsgálat Orbán Viktorral és Kubatov Gáborral szemben

<p>Vagyonosodási vizsgálatot rendelt el az Apeh Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazagtója ellen - jelentette be csütörtökön az ellenzéki párt szóvivője. Szijjártó Péter szerint ez egyértelmű jele annak, hogy a kormány politikai célokra használja fel az állami hatóságokat.</p>

A szóvivő emlékeztett rá, hogy az elmúlt napokban több híradás is jelezte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellenfelei politikai "letámadására" készül. Daróczi Dávid kormányszóvivő cáfolta ezeket a híreket, mondván a kormányfő nem kérhet vagyonosodási vizsgálatot az Apehtől.

Szijjártó Péter ugyanakkor csütörtökön felmutatta az októberben keltezett leveleket, amelyben az Apeh Közép-magyarországi Regionális Igazgatósága felszólítja Orbán Viktort és Kubatov Gábort az elmúlt öt évre visszamenőleg a vagyonosodásuk bemutatására. A szóvivő azt is különösnek nevezte, hogy a két levél hosszú azonosító sorszámai egymást követőek.

Szijjártó Péter leszögezte: az állami hatóságok felhasználása, illetve a velük való fenyegetés nem a demokráciák, hanem a diktatúrák eszköztára. A Fidesz ugyanakkor áll minden vizsgált elébe és hajlandó megvédeni az embereket jogsegélyszolgálattal, illetve a nyilvánosság erejével attól, hogy "az állam vegzálja őket" - mondta Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!