Friss hírek

2007.10.10. 15:45

Több mint 120 képzés várja az utcára került tanárokat

<p>Több mint 120 féle képzés közül választhatnak az állásukat vesztett közalkalmazottak, ha jelentkeznek a szociális minisztérium "Új pálya" programjára. A képzésekre csaknem kétmilliárd forint áll rendelkezésre, ennek 15 százalékát a munkaerőpiaci alapból, a fennmaradó részt pedig uniós forrásból finanszírozzák. A szaktárca szerint ez legalább 5500 munkanélküli pedagógus, egészségügyi dolgozó, illetve igazságügyi alkalmazott számára ad esélyt az újrakezdéshez, de eddig még nem sokan jelentkeztek.</p>

Az "Új pálya" program a 2006 júliusa után állás nélkül maradt, részmunkaidőben dolgoztatott, illetve felmondási idejét töltő közalkalmazottakat érinti. A munkaerőpiaci igények figyelembe vételével egy olyan, egyre bővülő képzéslistát alakítanak ki számukra, amelyről bármit választhatnak, valamennyi költséget megtérítik nekik. Egy-egy kurzus maximum 1500 órás lehet; ezek többnyire pénzügyi, informatikai jellegű képzések, de számos nyelvtanulási lehetőség is van. Azok számára is indítanak képzéseket, akik önálló vállalkozásba fognának, a felnőttképzésben szeretnének elhelyezkedni, vagy az uniós pályázatírás fortélyait szeretnék elsajátítani - közölte Botka Lajosné, a Parlament Oktatási és tudományos bizottságának MSZP-s tagja szerdai sajtótájékoztatóján.

A programot a Pécsi Regionális Képző Központ koordinálja; az első kurzusok novemberben kezdődhetnek. A képzések aktuális jegyzékét, a képző intézmények nevét és elérhetőségét a www.ujpalya.hu internetes oldalon találják az érdeklődők, személyes felvilágosítást pedig a regionális munkaügyi központokban, a megyei Szolgáltató Centrumokban, illetve a 06-40-918-012-es számon lehet kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!