Friss hírek

2007.10.20. 06:03

Szárnyvonalak: 21-ből öt maradhat? - Népszabadság

<p>Tizenhat szárnyvonalon szüntetheti meg a vasúti közlekedést a MÁV Start Zrt., legalábbis ezt javasolják szakértők - írja a Népszabadság. A Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak rövidesen döntenie kell, hogy december 9-étől mely vonalakon nem rendeli meg a szolgáltatást a MÁV-tól. Eredetileg 21 helyen függesztették volna fel a személyszállítást, de különféle megfontolásokból öt szárnyvonal megmenekülhet - írja a lap.</p>

Amint azt a Független Hírügynökség korfábban megírta, a menetrend előkészítésére vonatkozó írásos utasításában a GKM 10 százalékos kínálatcsökkentést rendelt a MÁV Start Zrt.-től.
A végleges döntéshez szükséges jegyzőkönyvek pénteken megérkeztek a GKM-be a Regionális Közlekedésszervező Irodáktól az önkormányzatok, a MÁV és a Volán-társaságok egyeztetéseiről. A Vasutas Települések Szövetségének elnöke, Csanádi István, a vonalbezárásokban súlyosan érintett Mezőhegyes polgármestere a napokban a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ő régiójukban érdemi egyeztetés nem volt velük, konkrét elképzeléseket nem közöltek a MÁV részéről, és ugyanezt az információt kapta más országrészek polgármestereitől is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!