Friss hírek

2007.10.22. 07:40

Sorsukra hagyta sérült munkásait a vállalkozó - Bors

<p>Még mindig nyomoznak annak a gyöngyösi építkezésnek az ügyében, ahol tavaly novemberben négy munkás meghalt, kettő pedig megsérült. Egy járműalkatrész gyártó üzemen dolgoztak, a födémszerkezetét betonozták, amikor az leomlott, és maga alá temette a munkásokat. A baleset után Románia költözött az a vállalkozó, aki feketén foglalkoztatta az építkezés munkásait. Sem az áldozatok hozzátartozóiról, sem a sérültekről nem gondoskodott - olvasható a Borsban.</p>

A baleset egyik túlélőjének roncsolódott a jobb bokája, a mai napig sem tud lábra állni. A vállalkozó az ígérte neki, hogy fizeti a kórházi költségeket, de végül csak két hétig tette ezt. A sérült férfi úgy tudja, hogy az elhunytak családjai kaptak fájdalomdíjat, de nem a vállalkozótól, hanem az építtetőtől, egy német cégtől. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre a tanúk kihallgatásánál tart az ügyben - írja a lap. Az alkatrészüzem egyébként azóta már működik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!