Friss hírek

2007.10.29. 15:25

Nyilvánosságra hozták a brit zsarolók nevét

<p>A zsarolási ügybe keveredett brit arisztokrata nem egy magasrangú vagy vezető tagja a brit uralkodói családnak, derült ki hétfőn, miután a Sunday Times című vasárnapi lap nyilvánosságra hozta az esetet. Két férfi állítólag mobiltelefonnal és rejtett kamerával felvételt készített arról, amint a királyi család egyik tagja orális aktusba keveredett egy szárnysegéddel, akinek kokaint is adott. Mindketten azt állítják: bejáratosak voltak a brit uralkodói család köreibe. A zsarolók 50 ezer fontot követeltek, de a Scotland Yard csapdát állított és letartóztatta őket.</p>

Bár a Buckingham palota továbbra sem hajlandó kommentálni az újság állításait, a brit hatóságok megnevezték a zsarolókat: az őrizetben lévő 30 éves Ian Strachan és a 40 éves Sean McGuigan decemberben lesz köteles megjelenni a legfelsőbb bíróságon.

Strachan ügyvédjének elmondta, hogy többször találkozott Harry és Vilmos hercegekkel és Zara Phillips hercegnővel is. (A királyi családhoz közelálló források szerint kizárt, hogy őket próbálták volna megzsarolni) A férfi törzsvendég a legjobb londoni klubokban, és a rendkivül előkelő Chelsea negyedben tart fenn lakást. Strachan tagadja, hogy zsarolni próbálta volna királyi család bármely tagját is.

A férfi ügyvédje az olasz Giovanni di Stefano, aki többek között a volt iraki miniszterelnök-helyettes Tarik Aziz védelmét is ellátja Baghdadban. Az üggyel kapcsolatban bírói végzést adtak ki arról, hogy nem tudódhat ki a királyi család tagja, valamint a tanúk neve sem. A tárgyalás nem nyilvános, a sajtó sem hozhatja nyilvánosságra az ügy részleteit. Lehet, hogy sosem derül ki, hogy a csaknem 40 fős királyi család melyik tagjáról van szó.

Mielőtt felhívták volna a királyi családot, a férfiak először brit bulvárlapoknak próbálták meg eladni a képeket, de nem volt kereslet az anyagra.

Zsarolási ügyben a kiszabható büntetés elérheti a 14 évet is

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!