Friss hírek

2007.10.31. 18:31

Neonáci és büntetett előéletű Malina Hedvig egyik állítólagos támadója

<p>Büntetett előéletű Malina Hedvig egyik állítólagos támadója. A 17 éves Robert Benci felett a Nyitrai Járásbíróság garázdaság miatt azért mondott ítéletet idén februárban, mert 2005 novemberében egy társával együtt az egyik nyitrai buszmegállóban megvertek egy fiatal férfit - mert nem tetszett nekik a tekintete. Az aktualne.sk ((ejtsd: aktuálnye.sk)) szlovák hírportál értesülései szerint ököllel verték és rugdosták, sérülései miatt pedig állítólag több héten át munkaképtelen volt. Benci akkor azért kerülhette el a büntetés letöltését, mert kiskorúnak számított.</p>

Egyébként röviddel azután ítélték el, hogy a privigyei ügyészség leállította az ellene egy másik ügyben: az újfasizmus népszerűsítése miatt folyó eljárást - ismét csak kiskorúságára való tekintettel. Akkor megbánást tanúsított, és közölte: nincs köze a neonáci mozgalomhoz.

E héten hétfőn azonban a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy Benci is részt vett abban a támadásban, amelyet neonáci fiatalok idén október 19-én követtek el civilek ellen a nyitrai Régi Színház előtt. Hedvig állítólagos támadója ellen ebben az ügyben is eljárás folyik. Az aktuálne.sk hírportál figyelmeztet: az ügyészség április 9-ig újra előveheti az illető ellen a fasizmus népszerűsítése miatt folyó, korábban lezárt ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!