Friss hírek

2007.10.02. 21:15

Munkácsy-kép: csempészettel gyanúsítják a galéria tulajdonosát

<p>Nyomoznak a vámosok annak a galériának a tulajdonosa ellen, aki júliusban vámkezeltetni akart egy légipostán érkezett csomagot, amelyben egy másik kép helyett Munkácsy Mihály egyik művét találták meg. A kép jelenleg a Nemzeti Galériában van, és ha az eredeti tulajdonos nem kerül elő, egy idő múlva ki is állítják.</p>

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, a galéria tulajdonosa vámkezeltetni akart egy légipostai küldeményként Amerikából érkezett csomagot. Az iratok alapján ebben egy 155 amerikai dollár értékű képnek kellett volna lennie. A kép vizsgálatakor azonban már a vámkezelést végző tisztnek is feltűnt a Munkácsy-szignó. A szeptember elején elkészült végleges szakértői vizsgálat szerint is Munkácsy Mihály alkotásáról van szó.

Közben egy férfi jelentkezett is tulajdonosként, de kiderült, hogy nem ezt a Munkácsy-képet lopták el a családjától.

A Vám- és Pénzügyőrség tájékoztatása szerint azóta sem jelentkezett senki, aki a képet magáénak mondaná. A vámosok az Interpol segítségével nyomoznak az ügyben.

A galéria tulajdonosát csempészettel gyanúsítják.

A képet jelenleg a Nemzeti Galériában raktározzák, és ha nem derül ki, hogy ki a jogos tulajdonosa, később valószínűleg ki is fogják állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!