Friss hírek

2007.10.25. 09:01

MOZDONYVEZETŐK SZTRÁJKJA - Borsik János: átütő erejű volt a sztrájk

<p>Átütő erejű és egységes volt a csütörtök reggeli sztrájk - mondta a Független Hírügynökségnek Borsik János, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke. Hozzátette: köszönik az utasok türelmét. A mozdonyvezetők érdekvédelmi szervezetének információja szerint sehol sem volt incidens az országban a munkabeszüntetés miatt, az utasok nyugodtak voltak. Borsik János elenyészőnek nevezte a sztrájktörők számát.</p>

A kétórás figyelmeztető sztrájk körülbelül 5-600 személyszállító vonatot érintett országosan, pontos adat még nincs. Nagyjából 5-600 mozdonyvezető vett részt benne.

A sztrájktörők száma az 1 százalékot sem érte el - az eddigi adatok szerint 4-5 emberről van szó a főváros térségéből. Borsik János szerint ők egyrészt szakszervezeten kívüli munkatársak, másrészt - ahogy az érdekvédelmi vezető fogalmazott - "megtévedt emberek" voltak. Azt még összesítik, pontosan hány járat indult el mégis a sztrájk idején, illetve hányan vették fel a munkát 6 és 8 óra között.

A Mozdonyvezetők Szakszervezetének ügyvezető alelnöke kiemelte: most először a GYSEV mozdonyvezetői is "száz százalékosan" részt vettek a munkabeszüntetésben.

Borsik János elmondta még: folytatják a tárgyalások a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal, hogy a július 22-én megkötött megállapodásokat maradéktalanul teljesítse a tárca - de egyelőre nem tudni, pontosan mikor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!