Friss hírek

2007.10.25. 06:56

MOZDONYVEZETŐK SZTRÁJKJA - Alig vannak a debreceni és a békéscsabai pályaudvaron

<p>Csütörtök reggel hat órakor megkezdődött a mozdonyvezetők kétórás figyelmeztető sztrájkja országszerte. 8 óráig leállt a személyszállítás a MÁV és a GYSEV vonalain, a teherszállítást nem érinti a munkabeszüntetés. Az úton lévő szerelvények még elmentek a legközelebbi állomásig, és ott álltak le.</p>

A debreceni Nagyállomáson az emberek türelmesek, néhány tucatnyian vannak. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának sokan azt mondták: inkább korábban elindultak, hogy beérjenek. A mozdonyvezetők szakszervezetének helyi képviselői azt mondták: Szabolcsban 21, Hajdú-Biharban pedig körülbelül 50 vonatot érint a sztrájk. A Hajdú Volán öt plusz járatot állított forgalomba a megyében kora reggel egyebek mellett Nyíregyháza és Létavértes felé.

Balogh Gyula, Hajdú Volán sajtóreferense a Független Hírügynökségnek azt mondta: vannak tartalék buszaik, ha kell bevetik ezeket. Vonatjegyet, vonatbérletet nem fogadnak el a buszokon. Debrecenből Miskolcra 8 órakor indul majd egy olyan járat, amely az autópályán megy a borsodi megyeszékhely fel, így 40 perccel rövidebb az út - ajánlotta a sajtóreferens.

A MÁV Szegedi Területi Igazgatóságához tartozó három megyében, vagyis Békésben, Bács-Kiskunban és Csongrádban összesen 85 vonatot érint a csütörtök reggeli sztrájk. Békéscsabán 14 járatot érint a munakbeszüntetés, ezek nem indultak el, illetve ide futottak be, és álltak le 6 óra után. A békéscsabai pályaudvaron alig vannak, aki tehette, korábban elindult. A bent álló szerelvényeken szinte senki sem ül. A Körös Volán pótlóbuszokat nem indít a sztrájk idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!