Friss hírek

2007.10.29. 11:16

Módosul a felsőoktatási törvény - jövőre új főiskola indul

<p>Egy új főiskola alapításáról, illetve két másik összevonásáról kezdődik vita szerdán a Parlamentben. A felsőoktatási törvényt módosító előterjesztés szerint Wekerle Sándor Üzleti Főiskola néven 2008. január elsejével új intézmény jönne létre Budapesten, amely kereskedelmi és marketing, illetve nemzetközi gazdálkodási szakokon indítana alapképzést, várhatóan a jövő év szeptemberétől.</p>

Az új főiskola létrehozásának tervét még 2003-ban jelentette be a leendő fenntartó, az Atalanta Európai Üzleti Közhasznú Társaság. A Felsőoktatási Regisztrációs Központ a múlt év végén vette nyilvántartásba az intézményt, most pedig az Országgyűlésen a sor, hogy államilag elismert főiskolává nyilvánítsa. Az előterjesztés általános vitája szerdán kezdődik, a zárószavazás - vagy a végső döntés - novemberben várható - közölte a Független Hírügynökséggel az Oktatási és Kulturális Minisztérium felsőoktatási főosztályának vezetője. A december 15-én megjelenő felvételi tájékoztatóban valószínűleg még nem, a januárban várható, kiegészítő kiadványban azonban már minden bizonnyal megjelenik az itteni képzések listája - tette hozzá Szörényi Zsolt.

A törvénymódosítással négy másik felsőfokú intézmény sorsáról is döntenek. A tervek szerint az esztergomi Vitéz János Római Katolikus Tanítóképző Főiskola 2008. január elsejétől a Pázmány Péter Katolikus Egyetembe olvad, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola pedig a soproni Nyugat-Magyarországi Egyetemmel egyesül. A törvénymódosítás egy apróbb névváltoztatást is rögzít majd: a Nemzetközi Üzleti Főiskola a későbbiekben IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola néven működhet, szintén január elsejétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!